KORVIMIN ARTHRO por

Takarmány-kiegészítő kutyáknak az ízületek anyagcseréjének stabilizálásához és regenerálásához

Minden, amire az ízületeknek szüksége lehet:
- új-zélandi zöld ajakkagyló-kivonat,
- glükózaminoglikánok, chondroitin-szulfát,
- Omega-3 zsírsavak, E-vitamin és szelén,
- C-vitamin, réz, cink, jód, mangán,
- új, javított, növényi bázisú összetétel, még kellemesebb íz és illat.

Javallat:
Magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmú készítmény az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására, arthrosis megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek postoperatív kezelésére.

Összetétel:
Hús- és más állati melléktermékek, rákok és puhatestűek, ásványi anyagok.
Magas részarányban találhatóak az értékes kagylóhús (10 %), az újzélandi zöld ajakkagyló (Perna Canaliculus), továbbá vitaminok és nyomelemek.

Beltartalom:
- Nyersfehérje: 68,7 %
- Nyershamu: 15,8 %
- Nyerszsír 11,4 %
- Nyersrost: 1,3 %
- Kalcium: 2,42 %
- Nátrium: 2,76 %
- Kálium: 0,64 %
- Magnézium: 0,62 %
- Foszfor: 0,53 %

Kiegészítő anyagok 1 kg-ban:
- E-vitamin (alfa-tokoferol-acetát): 1.500 mg
- C-vitamin (L(+)-aszkorbinsav tiszta összetétel): 600 mg
- Cink (Zn) (cink-oxid): 250 mg
- Mangán (Mn) (mangán(II)-szulfát, monohidrát): 108 mg
- Réz (Cu) (réz(II)szulfát, pentahidrát): 25 mg
- Jód (J) (kalciumjodád, monohidrát): 7 mg
- Szelén (Se) (nátrium-szelenit): 0,5 mg

Leírás:
A kutyák kötőszöveteiben, az ízületi porcban és az ízületi folyadékban gyakran alakulnak ki olyan elváltozások, amelyek a tenyésztési, tartási és takarmányozási hiányosságokkal függenek össze. A mozgásszervek mechanikai terhelhetősége csökken, az ízületek helytelen táplálása és a hiányzó rugalmasság végül arthrosis kialakulásához vezet. Gyakran már fiatal kutyákon is észrevehető a mozgásszervek fájdalmassága. A Korvimin Arthro olyan speciális takarmány-kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán (6 % kagylókivonat) és chondroitin-szulfát tartalmának köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak. A Korvimin Arthro port adhatjuk a táphoz keverve növekedésben lévő kutyáknak megelőzésképpen, illetve idősebb, már az arthrosis tüneteit mutató egyedeknek szubsztitúció gyanánt.

Izület, inak és szalagok, kötőszövet:
Az egészséges ízületben a sima és egymás formáját kiegészítő ízületi felszínek az anatómiai viszonyoknak megfelelően mozdulnak el egymáson. Az ízületi folyadék a kenőanyag szerepét tölti be a folyamatban és az ízületi porc táplálását látja el. Az ízületi tok megóvja az érzékeny porcképleteket a külső behatásoktól. Ínak és szalagok megfelelő stabilitásról és rugalmasságról gondoskodnak. Kötőszövet képezi az ízület minden alkotórészének alapját, ami kötőszöveti sejtekből, nagy mennyiségű elasztikus rostokból és speciális alapanyagból tevődik össze, amely glükózaminoglikánokból és glükoproteidekből áll. Feladata, hogy tápanyagokkal és oxigénnel lássa el a kötőszövetet, valamint hogy eltávolítsa a felgyülemlett káros anyagokat.

Zöld ajakkagyló-kivonat:
A tenyésztett új-zélandi zöld karéjú kagyló (Perna canaliculus) kizárólag csak az új-zélandi tiszta partmenti tengervízben tenyészik. A kagyló kivonata több gyulladáscsökkentő hatóanyagot és különösen nagy mennyiségben glükózaminoglikánokoat tartalmaz. A kagyló kivonatából készült Korvimin Arthro természetes gyulladás gátló hatású speciális takarmány kiegészítő, amely magas glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát tartalmának (6 % kagyló kivonat) köszönhetően biztosítja a kutyák ízületeinek egészséges fejlődését. Az ízületek egészségesek és elasztikusak maradnak.

Glükózaminoglikánok:
A glükózaminoglikánok a különböző kötőszövettípusok (porcok, inak, szalagok, ízületi nedvek) természetes alkotórészei, amelyek az extracelluláris vizet a makromolekulákon belül tartják. A fenti tulajdonságoknak köszönhető, hogy a glükózaminoglikánok növelik a kötőszövetek fizikokémiai szilárdságát, rugalmasságát. Az egészséges ízületi porcban egyenlő mértékben zajlik a porc szintézise és lebontása. Anyagforgalmi betegségek, mozgászavarok, traumás és degeneratív ízületi megbetegedések esetében ez az egyensúly felborul és túlsúlyba kerülnek a leépülési folyamatok, mivel a keletkező gyulladásos mediátorok, szabad oxigén-gyökök, metalloproteinázok és egyéb enzimek mind károsítják az ízületi porcot. Ennek következtében csökken a mukopoliszacharidok, így a glükózaminoglikánok mennyisége is. A veszteség kagyló-kivonattal kiválóan pótolható. A gyomor-bélcsatornán át jól felszívódó és a kötőszövetekbe beépülő hatóanyagok a megbetegedett szövetekben gátolják a különféle káros lizoszómás enzimek felszabadulását, ezáltal megakadályozzák a további degenerációt, valamint serkentik a hialuronsav képződését, ezzel is gyorsítva a gyógyulást. A glükózaminoglikánokat a humán és állatgyógyászatban már évek óta használják a krónikus artitiszek és degeneratív ízületi elváltozások kezelésében, használatukkal jelentős mértékben javítható az ízületek mozgása. Az új-zélandi zöld ajakkagylóból készült kivonat prosztaglandin-sziontézist gátló tulajdonsága révén kiválóan alkalmazható artrozisok megelőzésére és gyógykezelésére, ízületi műtétek posztoperatív kezelésére, valamint az ízületek egészséges fejlődésének biztosítására.

Chondroitin-szulfát:
A chondroitin-szulfát a legfontosabb glükózaminoglikán molekulák közé tartozik, biztosítja a porcok keménységét és optimális vízmegkötő képességét. A chondroitin-szulfát molekulákhoz kapcsolódó vízburoknak fontos szerep jut a porcszövet áteresztő-képességének szabályozásában. A chondroitin-szulfát kifejezett chondroprotektív tulajdonsággal rendelkezik, megakadályozza az ízületek gyulladásakor felszabaduló enzimek sejtkárosító hatását és segíti a már károsodott porcok regenerálódását, illetve pótolja annak glükózaminoglikán tartalmát.

Omega-3 zsírsavak:
A kagyló-kivonatban található Omega-3 zsírsavak számos kedvező élettani hatással rendelkeznek. Az Omega-zsírsavakat tengeri olajoknak is nevezik, mert elsősorban tengeri élőlényekben (makréla, kagyló, stb.) és hidegvízi halakban (pisztráng, lazac) találhatók. Az Omega-zsírsavak eredményesen alkalmazhatók számos betegség terápiájában. Bebizonyosodott, hogy az Omega-zsírsavak kiválóan használhatók az idült gyulladásos folyamatok enyhítésére, az arachidonsav-metabolitok képzésének mérséklése által, ezért az utóbbi időben szívesen alkalmazzák idült ízületi elváltozások kezelésére, illetve megelőzése során. Bőrgyógyászati kórképekben való jótékony hatásuk már néhány éve közismert.

E-vitamin és szelén, C-vitamin:
A sejtkárosító anyagcseretermékek elleni védelemhez nélkülözhetetlen E-vitamin és a szelén szinergikus antioxidatív hatásuk révén megvédik a szervezetet a toxikus peroxidoktól. Az E-vitamin a sejtek membránjaiban, míg a szeléntartalmú enzim, a glutation-peroxidáz a citoplazmában végzi a peroxidok lebontását. Az E-vitamin ezáltal védi a szervezet biológiai membránjait, a szelén legfontosabb biológiai szerepe pedig a már említett glutation-peroxidáz enzim felépítésében való részvétel.
A C-vitamin növeli a szervezet ellenállóképességét, részt vesz a támasztó- és kötőszövet fontos összetevőjének, a kollagénnek a szintézisében. Mivel az ízületekben és az azokat körülvevő szövetekben nagy mennyiségben található kollagén, ezért a C-vitamin hiányában súlyos ízületi elváltozások alakulhatnak ki.

Esszenciális nyomelemek:
A készítményben optimális mennyiségben található nyomelemek (réz, cink, mangán, jód) feltétlenül szükségesek a megfelelő ízületi és kötőszöveti anyagcseréhez. A réz nélkülözhetetlen egyes enzimek működésében. Jelentős mennyiségben van jelen a csontvelőben, a májban, az agyban, vesében és a szőrzetben. A cink egyes enzimek alkotórésze illetve aktivátora, részt vesz a biológiailag aktív vegyületek felépítésében, nélkülözhetetlen szinte valamennyi anyagcsere-folyamathoz. A jód a szervezet számára a pajzsmirigyhormonok szintéziséhez szükséges. A mangán biológiai aktivátor, számos enzim működéséhez elengedhetetlen. Átfogó biokémiai szerepéből következően a növekedés, a csontfejlődés és a szaporodási folyamatok alapvető feltétele a megfelelő mangánellátottság.

Új, javított, növényi bázisú összetétel:
Az évek óta közkedvelt és az állatorvosok által eredményesen alkalmazott Korvimin Arthro új összetételével most még specifikusabban segíti az ízületek működését és normális struktúrájának megőrzését, illetve a már károsodott ízületek regenerációját.

Kellemesebb íz és illat:
Több hónapos etetési kísérletek során fejlesztették ki a termék új aromáját, melynek köszönhetően a kutyák örömmel és szívesen fogyasztják a készítményt. Adhatjuk a táphoz keverve növekedésben lévő kutyának megelőzésképpen, illetve idősebb, már artrozis tüneteit mutató egyedeknek a hiányzó tápanyagok pótlására.

Alkalmazás módja: Szájon át, az eleségbe keverve.

Adagolás:
Általános adagja egy púpozott teáskanálnyi / 10 ttkg (kb. 5 gr) naponta.
Különösen nagytestű kutyafajták fiatal egyedeinél, a növekedés időszakában az etetett Korvimin Arthro por mennyisége szükség esetén megduplázható, de kizárólag az állatorvossal történő megbeszélés után. Az ízületek optimális glükózaminoglikán és chondroitin-szulfát ellátásához minimum 2-3 hónapig alkalmazzuk a készítményt.

Kiszerelés: Nettó súly 500 gr, műanyag dobozban.

Gyártja: WDT e.G., Németország, Siemensstrasse 14, 30827, Garbsen.

Tárolás: Fénytől védve, szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolandó.

Felhasználható: A dobozon, csomagoláson jelzett időpontig. A gyártástól számított 12 hónapig.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Utolsó módosítás a leírásban: 2010 július.

Kapcsolódó kifejezések:
Korvimin ár, Korvimin ára, Korvimin zöld-kagyló kivonat, Korvimin por ár, Korvimin pulvis ár, Korvimin izület por ár, Korvimin por ára, Korvimin pulvis ára, Korvimin izület por ára, Korvimin Arthro ár, Korvimin Arthro ára, Korvimin Arthro zöld-kagyló kivonat por, Korvimin Arthro zöld-kagyló kivonat pulvis, Korvimin Arthro por zöld-kagyló kivonat, Korvimin Arthro pulvis zöld-kagyló kivonat,

Termékek linkjei: