KILTIX nyakörv

Kullancs- és bolhairtó nyakörv kutyák részér

KILTIX nyakörv S méret, kicsi
- Összetétel: - Propoxur: 1,250 gr - Flumetrin: 0,280 gr.
- Tömeg: 12,5 gr.
- Hosszúság: 35 cm.

KILTIX nyakörv M méret, közepes
- Összetétel: - Propoxur 3,020 gr - Flumetrin 0,680 gr.
- Tömeg: 30,2 gr.
- Hosszúság: 48 cm.

KILTIX nyakörv L méret, nagy
- Összetétel: - Propoxur 4,500 gr - Flumetrin 1,013 gr.
- Tömeg: 45,0 gr.
- Hosszúság: 66 cm.

Célállat fajok: Kutya.

Javallat:
A készítmény kutyák kullancs, valamint bolhafertőzésének megelőzésére és megszüntetésére alkalmas. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A kullancsok és bolhák ellen folyamatos viselés során 7 hónapon keresztül hatásos. A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja a kutya szőrzetének állapota és hosszúsága, a kutya aktivitása, a fertőzöttség mértéke.

Ellenjavallat:
Beteg vagy lábadozó állatokon ne alkalmazzuk. Nagyfelületű bőrsérülés esetén se alkalmazzuk.

Mellékhatások:
A nyakörv felhelyezését követő első napokban enyhe viszketés léphet fel. Túlérzékenység esetén a nyakörvet azonnal le kell venni. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:
Csak külsőleges alkalmazásra!
- Kistestű kutyákra egy darab 35 cm hosszú (12,5 gr) nyakörv helyezendő.
- Közepes testű kutyákra egy darab 48 cm hosszú (30,2 gr) nyakörv helyezendő.
- Nagytestű kutyákra egy darab 66 cm hosszú (45 gr) nyakörv helyezendő.

Felhasználási javaslat:
Válasszuk ki a kutya nyakméretének megfelelő hosszúságú nyakörvet. Vegyük ki a nyakörvet a védőcsomagolásból. A nyakörv belső felületéről távolítsuk el az esetleges gyártási maradékot. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad. A felbontást követően a nyakörvet azonnal tegyük fel a kutyára.
A Kiltix nyakörvet folyamatosan kell hordani. Hatékony a pihenés időszakában és futás alatt is. Egyedi esetekben előfordulhat, hogy a nyakörv viselése alatt kullancsfertőződést tapasztalunk. A kullancs megtelepszik a kutyán, de legkésőbb 3 nap alatt elpusztul, általában anélkül, hogy vért szívott volna.

Hasznos tanácsok:
A nyakörv hatékonyságának hossza függ a szőrzet hosszától, sűrűségétől és állapotától, valamin a fertőzöttség mértékétől. Szükség szerint hamarabb cserélje a nyakörvet, ha a hatékonyságát elvesztette. Szennyezet, koszos, zsíros szőrű kutyákat a tökéletes védelem érdekében javasolt samponos fürdetéssel előkezelni. Fürdetés vagy úsztatás előtt távolítsa el a nyakörvet és csak a szőrzet száradása után helyezze vissza. Az ismételt nedvesség hatására a nyakörv hatékonysága változhat. A bolhák petéi a kutya alomanyagában (fekhelye) és környezetében (szőnyegek, függönyök, stb). találhatóak, így ezeket a megfelelő rovarölő szerrel rendszeresen kell kezelni és alaposan porszívózni. Ezekkel az óvintézkedésekkel csökkentheti a környezet bolhafertőzöttségét és megnövelheti a nyakörv újrafertőződés elleni hatékonyságát.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Élelmiszer-termelő állatokon nem alkalmazható!

Különleges tárolási előírások:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! 30 Celsius fok alatt tárolandó! Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

Különleges figyelmeztetés(ek):
Élelmiszerektől, italoktól, valamint takarmányoktól elkülönítve tárolandó. A nyakörv viselése alatt más inszekticid szerrel ne kezeljük a kutyát. Ha a karbamát mérgezés klinikai tüneteit tapasztalják, a propoxur ellenszerét atropin-szulfátot kell beadni, tüneti kezelés mellett. A flumetrinnek nincs ellenszere.

Munkavédelmi óvórendszabályok:
A felhelyezés alatt igyekezzünk a nyakörvet minél rövidebb ideig érinteni. A nyakörv felhelyezését követően bő vízzel alaposan mossunk kezet. A nyakörv összetevői iránt érzékenyek ne érintsék a nyakörvet.
A nyakörvet hordó kutyákat nem szabad kisgyermekek közelébe engedni!
Gyermekeket ne engedjünk játszani a nyakörvvel!
A Kiltix nyakörv a halakra és a méhekre toxikus
A nyakörv nem kerülhet bele sem a szennyvíz-, sem a háztartási vízhálózatba!
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Eltarthatóság: A csomagoláson feltüntetetett időpontig.

Kiszerelés: 1 db nyakörv többrétegű fóliában és papírdobozban.

Törzskönyvi szám: 250/1999.

Gyártási tétel felszabadításáért felelős gyártó:
KVP, Pharma- und Veterinär-Produkte GmbH. Kiel, (Németország).

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungária Kft. (Budapest).

Használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma: 2008 március 13.

Forrás: A termék használati utasítása.

Kapcsolódó kifejezések:
Kiltix ár, Kiltix Bayer ár, Kiltix nyakörv, Kiltix nyakörv ár, Kiltix nyakörv ára, Kiltix Bayer nyakörv, Kiltix Bayer nyakörv ár, Kiltix Bayer nyakörv ára, Kiltix kullancsnyakörv, Kiltix bolhanyakörv, Kiltix kullancs nyakörv, Kiltix bolha nyakörv, Kiltix kullancsnyakörv ár, Kiltix bolhanyakörv ár, Kiltix kullancs nyakörv ár, Kiltix bolha nyakörv ár, Kiltix kullancsnyakörv ára, Kiltix bolhanyakörv ára, Kiltix kullancs nyakörv ára, Kiltix bolha nyakörv ára, Kiltix Bayer kullancsnyakörv, Kiltix Bayer bolhanyakörv, Kiltix Bayer kullancs nyakörv, Kiltix Bayer bolha nyakörv, Kiltix Bayer kullancsnyakörv ár, Kiltix Bayer bolhanyakörv ár, Kiltix Bayer kullancs nyakörv ár, Kiltix Bayer bolha nyakörv ár, Kiltix Bayer kullancsnyakörv ára, Kiltix Bayer bolhanyakörv ára, Kiltix Bayer kullancs nyakörv ára, Kiltix Bayer bolha nyakörv ára, Killtix, Killtix nyakörv, Killtix kullancsnyakörv, Killtix bolhanyakörvKiltix nyakörv kullancs ellen, Kiltix kullancs elleni nyakörv, Kiltix kullancs ellen nyakörv,
Kiltix kutya nyakörv kullancs ellen, Kiltix kutya kullancs elleni nyakörv, Kiltix kutya kullancs ellen nyakörv, Kiltix nyakörv bolha ellen, Kiltix bolha elleni nyakörv, Kiltix bolha ellen nyakörv, Kiltix kutya nyakörv bolha ellen, Kiltix kutya bolha elleni nyakörv, Kiltix kutya bolha ellen nyakörv,

Termékek linkjei: