EXSPOT cseppek

Elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig.
A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.


Permetrin (cisz:transz 40:60), 715 gr / ml.
Rácsepegtető oldat (spot-on).
6 pipetta.
Kutya.
Alkalmazás előtt olvassa el a használati utasítást!
Macskákon tilos alkalmazni!

Tárolási előírások: Fénytől védve, 25 Celsius fok alatt tárolandó.
Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell.
Környezetvédelmi előírások: Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Szabadon forgalmazható.
Gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Törzskönyvi szám: 3046/1/11 MgSzH ÁTI (6x1 ml).


HASZNÁLATI UTASÍTÁS


1. FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTSÁGÁNAK, TOVÁBBÁ AMENYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME:
Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
- Intervet International B.V. (Wim de Körverstraat 35 5831 AN Boxmeer, Hollandia).
Gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:
- Shering-Plough Ltd.(Uxbridge Middlesex, UB9 6LS Egyesült Királyság).

2. ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE:
Ex-Spot A.U.V.

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE:
Permetrin (cisz:transz 40:60), 715 gr / ml.

4. JAVALLAT(OK):
Kutyák bolha (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) és kullancs (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Ex-Spot csepp elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben.

5. ELLENJAVALLATOK:
2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata.
Macskákon tilos alkalmazni!
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén.

6. MELLÉKHATÁSOK:
Ritka esetben előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyen esetben a kutya samponos lemosása után forduljunk állatorvoshoz.
Egyéb lehetséges mellékhatások: remegés, ataxia, hányás, görcsök.

7. CÉLÁLLAT FAJOK:
Kutya.

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT:
Kizárólag rácseppentéses (spot-on) alkalmazásra. Nyissuk ki a tasakot és vegyük ki belőle a pipettát.
1. lépés: A könnyű kezelés érdekében a kezelni kívánt állatnak állnia kell. Az egyik kezünkkel tartsuk a pipettát hegyével felfelé úgy, hogy az arcunkkal ellentétes irányba álljon, a másik kezünkkel hajtsuk hátra a pipetta hegyét a fóliás rész irányába.
2. lépés: Kutyán a két lapockacsont között hajtsuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre és enyhe nyomással juttassuk a pipetta teljes tartalmát  közvetlenül a bőrre.

- 15 kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szőrt hajtsuk szét, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk 1 ml Ex-Spot oldatot (1 pipetta tartalmát) közvetlenül a bőrre.
- 15 kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében 2 pipetta Ex-Spot oldat szükséges. Az első pipettát az előzőhöz hasonlóan, a második pipettát pedig a fartő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.

9. HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT:
A készítményt nem kell a bőrbe dörzsölni.
Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban, ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva.
Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben.
Ügyeljünk arra, hogy az Exspot oldat a bőrfelületre, és ne a szőrzetre kerüljön. Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!
Ajánlott a kezelt állatok tartózkodási- és fekvőhelyének tisztítása, inszekticid szerrel való kezelése.

11 KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK:
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Fénytől védve, 25 Celsius fok alatt tárolandó.
Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell.
A tubust ne távolítsuk el a kartonborítékról.
Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK):
Egy-egy kullancs megtapadása nem zárható ki.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
A macskák érzékenyek a permetrinre, a kezelés hatására toxikus tünetek léphetnek fel.
Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (ameddig a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról, vagy magukról lenyalogatni a készítményt.
Kizárólag külsőleg alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Kerüljük el, hogy a szer bőrre, vagy a szembe jusson. Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal, bő vízzel mossuk le. Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg, ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekkel.

Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás:
Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva.

Gyógyszerkölcsönhatások:
Nem alkalmazható együtt egyéb inszekticidekkel, mint piretroidok, szerves foszforsavészterek vagy karbamátok.

Túladagolás:
Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos tünetek.

Inkompatibilitások:
Nem keverhető más állatgyógyászati készítménnyel.

13. FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (amennyiben szükségesek):
Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény, vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

14. HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA:
2013. augusztus 6.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Kiszerelés: 6 db 1 ml pipetta egyenkénti bliszterben, papírdobozban.

Forrás: A termék csomagolásán található használati utasítás.

Utolsó módosítás a leírásban: 2018 július


Kapcsolódó kifejezések:
Exspot ár, Exspot ára, Exspot csepp ára, Exspot cseppek ára, Exspot csepp használata, Exspot cseppek használata, Exspot hatása, Exspot használata, Exspot használati utasítás, Exspot kullancs csepp, Exspot kullancs cseppek, Exspot kullancs elleni spot-on, Exspot kullancsriasztó, Exspot kullancsírtó, Exspot oldat, Exspot folyadék, Ex-spot ár, Ex-spot ára, Ex-spot csepp ára, Ex-spot cseppek ára, Ex-spot csepp használata, Ex-spot cseppek használata, Ex-spot hatása, Ex-spot használata, Ex-spot használati utasítás, Ex-spot kullancs csepp, Ex-spot kullancs cseppek, Ex-spot kullancs elleni spot-on, Ex-spot kullancsriasztó, Ex-spot kullancsírtó, Ex-spot oldat, Ex-spot folyadék, Exspot kutya ár, Exspot kutya ára, Exspot kutya csepp ára, Exspot kutya cseppek ára, Exspot kutya csepp használata, Exspot kutya cseppek használata, Exspot kutya hatása, Exspot kutya használata,  Exspot kutya használati utasítás, Exspot kutya kullancs csepp, Exspot kutya kullancs cseppek, Exspot kutya kullancs elleni spot-on, Exspot kutya kullancsriasztó, Exspot kutya kullancsírtó, Exspot kutya oldat, Exspot kutya folyadék, Ex-spot kutya ár, Ex-spot kutya ára, Ex-spot kutya csepp ára, Ex-spot kutya cseppek ára, Ex-spot kutya csepp használata, Ex-spot kutya cseppek használata, Ex-spot kutya hatása, Ex-spot kutya használata, Ex-spot kutya használati utasítás, Ex-spot kutya kullancs csepp, Ex-spot kutya kullancs cseppek, Ex-spot kutya kullancs elleni spot-on, Ex-spot kutya kullancsriasztó, Ex-spot kutya kullancsírtó, Ex-spot kutya oldat, Ex-spot kutya folyadék, Exspot kutyának ár, Exspot kutyának ára, Exspot kutyának csepp ára, Exspot kutyának cseppek ára, Exspot kutyának csepp használata, Exspot kutyának cseppek használata, Exspot kutyának hatása, Exspot kutyának használata, Exspot kutyának használati utasítás, Exspot kutyának kullancs csepp, Exspot kutyának kullancs cseppek, Exspot kutyának kullancs elleni spot-on, Exspot kutyának kullancsriasztó, Exspot kutyának kullancsírtó, Exspot kutyának oldat, Exspot kutyának folyadék, Ex-spot kutyának ár, Ex-spot kutyának ára, Ex-spot kutyának csepp ára, Ex-spot kutyának cseppek ára, Ex-spot kutyának csepp használata, Ex-spot kutyának cseppek használata, Ex-spot kutyának hatása, Ex-spot kutyának használata, Ex-spot kutyának használati utasítás, Ex-spot kutyának kullancs csepp, Ex-spot kutyának kullancs cseppek, Ex-spot kutyának kullancs elleni spot-on, Ex-spot kutyának kullancsriasztó, Ex-spot kutyának kullancsírtó, Ex-spot kutyának oldat, Ex-spot kutyának folyadék,