VIRBAC C.E.T enzimes rágószalag

Szájhigiéniás termék


Táplálék-kiegészítő kutya fog- és szájhigiéniájának javítására, ápolására

A Virbac C.E.T. rágószalag szabadalmaztatott C.E.T. kettős enzimrendszere, valamint mechanikai hatása révén biztosítja a fog tisztántartását. A mechanikai tisztító hatását fokozza a „Z" alakú forma. Ízesített, kifejezetten a kutyák íz érzékeléséhez kifejlesztve.

Szájhigiénia 3 lépése étkezések után:
1. Szájöblítés: Hexarinse oldattal.
2. Fogmosás: enzimes fogkrémmel.
3. Jutalom: enzimes rágószalag.

Alkalmazás:
A Virbac C.E.T. rágószalag része a Virbac komplett szájápolási programnak. A program keretében alkalmazzuk együtt a fogápoló szettel történő fogmosással, valamint a Hexarinse oldattal történő szájöblítéssel. Napi 1 db rágószalag a csomagoláson feltüntetett testtömegre. Különösen azokon a napokon javasolt, amikor a fogmosást nem tudjuk elvégezni.

Szájhigiénia fontossága:
A fog-plakk a nyálban található glükoproteinekből és szájüregi baktériumokból álló lerakódás a fog felszínén. Már percekkel az étkezés után elkezd kialakulni. Napokon belül a plakkba ásványi anyagok rakódnak le, mineralizálódik, és kialakul a fogkő, amely elősegíti a további plakk felhalmozódást. Ha a plakkot nem távolítjuk el rendszeresen, ínygyulladás (gingivitis) alakul ki. Elhanyagolt esetben az ínygyulladás a fogat tartó, támasztó struktúrák gyulladásához vezet (periodontitis). Ez egy különben egészséges fog elvesztéséhez vezet. A krónikus szájüregi fertőzések más szervekben is betegséget okozhatnak, például a szívben, a tüdőben vagy a vesében.

Összetétel:
Gabona keményítő, szója fehérje, rizs liszt, ízesítő, gabona kivonat, CET kettős enzim rendszer.
Tartósítva EEC adalékanyaggal.

Beltaralom:
- Fehérje: 19 %
- Zsír: 1 %
- Rost: 10 %
- Hamu: 0,8 %

Energiatartalom: 3,4 kcal / gr.

Figyelmeztetés:
Gyermekektől távol tartandó!
Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra!

Kiszerelés:
- C.E.T. Chews enzimes rágószalag 0-10 kg között - 15 db / 120 gr.
- C.E.T. Chews enzimes rágószalag 10-30 kg között - 15 db / 187 gr.
- C.E.T. Chews enzimes rágószalag 30 kg felett - 15 db / 285 gr.Tárolás: Fénytől védve, szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolandó.

Felhasználható: A dobozon, csomagoláson jelzett időpontig.

Gyártó: Virbac S.A. Franciaország.

Forrás: A termék csomagolásán található tájékoztató.

Utolsó módosítás a leírásban: 2009 november.

Kapcsolódó kifejezések:
Virbac C. E. T. enzimes rágószalag kutyáknak, Virbac C E T enzimes rágószalag kutyáknak, Virbac C. E. T. rágószalag kutyáknak, Virbac C E T rágószalag kutyáknak, Virbac rágószalag kutyáknak,

Termékek linkjei: